Tipus d’Hipoacusia

Tipus de Sordera

Tot problema a l’orella externa o mitjana que impedeixi que el so es transmeti adequadament es coneix com a pèrdua auditiva conductiva o de transmissió. Les pèrdues auditives conductives són generalment de grau lleu o moderat, oscil·lant entre els 25 i els 65 decibels.

Otitis, malformacions o absència del pavelló auditiu. Traumatismes que provoquen la perforació del timpà o per alteracions a la cadena d’ossets.

No són normalment greus ni duradores, i poden ser tractades mèdicament o quirúrgicament. Produeix alteració de la quantitat d’audició, però no en la qualitat.

En alguns casos, la pèrdua auditiva conductiva es pot corregir també amb un audiòfon o un implant d’orella mitjana.

La pèrdua auditiva neurosensorial és el resultat del deteriorament o absència de cèl·lules sensorials (cèl·lules ciliades) a la còclea i sol ser permanent i progressiva. Coneguda també com a “sordesa del nervi”, pot anar de lleu, moderada, severa fins a arribar a ser profunda.

D’origen genètic, o produïdes per intoxicació, per infecció (meningitis), per alteracions vasculars i dels líquids limfàtics de l’orella interna i per trauma acústic i degeneració cel·lular.

La pèrdua auditiva neurosensorial de lleu a severa es pot corregir habitualment amb un audiòfon o un implant d’orella mitjana. I amb  implants coclears per a la sordesa severa o profunda.

Algunes persones pateixen una pèrdua auditiva neurosensorial només en les altes freqüències, cosa que es coneix també com a sordesa parcial. En aquests casos, només estan deteriorades les cèl·lules ciliades ubicades a la base de la còclea. A la part interna de la còclea, a l’àpex, les cèl·lules ciliades responsables de processar els sons de tons greus, romanen intactes.

No només se sent menys sinó que també el que se sent distorsionat, perquè es perd l’audició en determinades bandes de freqüències i no en d’altres.

“sento però no entenc”

Una pèrdua auditiva mixta és la combinació duna pèrdua auditiva neurosensorial i conductiva. Es produeix com a conseqüència de problemes tant a l’orella interna com a mitjà. És molt comú entre la gent gran.

Entre les opcions de tractament hi ha la medicació, la cirurgia, els audiòfons o l’implant d’orella mitjana.

Un problema que tingui com a conseqüència l’absència o el deteriorament del nervi auditiu pot ocasionar una pèrdua auditiva retrococlear. La pèrdua auditiva retrococlear sol ser profunda i permanent.

Els audiòfons i els implants coclears no són efectius, ja que el nervi no pot transmetre la informació sonora necessària al cervell. En molts casos, un Implant de Tronc Cerebral (ABI) pot ser una opció terapèutica.

Consells de salut

partes del oído

Quines són les parts de l’Oïda?

L’oïda és un òrgan complex que té una funció doble. D’una banda, permet la percepció dels sons (audició), i de l’altra, proporciona informació sobre la posició del cos a l’espai … Read more

Vols més informació?

Explica’ns el teu cas i buscarem la millor solució
  He llegit i accepto la Política de Privacitat

  A Audiotek t'assessorem i ajudem amb la tramitació de les Ajudes PUA per a contribuir a les despeses ocasionades. Consulta en aquest enllaç tota la informació per a la Prestació d'atenció social a persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial. Acudeix a un dels nostres centres i t'ajudarem a realitzar la gestió.

  Certificaciones

  sello centro recomendado audifono.es
  sello calidad audifono.es
  × ¿Necesitas ayuda?