El futur dels Audiòmetres, Digitalització?

En els darrers anys hem pogut veure un auge de la tecnologia en la medicina. Però no ha estat fins aquest darrer any, arran de la Covid-19, que s’ha evidenciat la necessitat de digitalitzar el sector mèdic per evitar així el col·lapse sanitari.

Gràcies a l’Internet de les Coses Mèdiques (IoMT), dispositius i aplicacions mèdiques es connecten a sistemes d’informació d’atenció mèdica i gestió de pacients a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) agilitzant i accelerant tot el procediment mèdic.

Tecnologia i Audiologia

De la mateixa manera, en el camp de l’audiologia, la tecnologia aplicada a la medicina ha permès digitalitzar les audiometries i aconseguir dispositius capaços d’obtenir resultats de manera òptima per millorar l’eficiència i la productivitat del personal sanitari. Aquests dispositius són els audiòmetres digitals, que mesuren i avaluen la capacitat del sistema auditiu del pacient en cadascuna de les orelles per determinar si es perceben les audiofreqüències.

La digitalització dels audiòmetres

Dentre els múltiples avantatges de digitalitzar una audiometria destaquem l’estalvi en costos, gràcies a les TIC, ja que resulta la solució més productiva, econòmica i segura. Us detallem, a continuació, els beneficis principals que ofereixen els audiòmetres digitals:

1. Facilitat dús

La senzillesa de la interfície és important perquè es pugui arribar a utilitzar el dispositiu de manera intuïtiva. La tecnologia ha permès la proliferació dequips portàtils i pantalles tàctils que faciliten aquesta característica.

2. Connectivitat

La connexió USB i les xarxes siguin locals o d’àrea estesa com a Internet (via Ethernet o Wifi) possibiliten enllaçar amb la majoria de dispositius i impressores. La integració de dades permet disposar de les dades a tots els sistemes de gestió de salut.

La realització de teleaudiometries seria possible si comptéssim amb un protocol de control remot, d’aquesta manera es podria arribar a realitzar una audiometria sense la necessitat que pacient i professional es trobessin al mateix lloc físic, evitant desplaçaments.

3. Segur i fiable

El dispositiu hauria de comptar amb un sistema de calibratge remot que permeti un estalvi de temps i costos de manteniment. Aquest calibratge es realitzaria de manera independent a l’audiòmetre, evitant així el cessament de l’activitat diària del centre auditiu.

4. Productivitat i Transformació digital

Amb els audiòmetres digitals podrem exportar dades en els formats més comuns (Pdf, Xml i Csv) de manera ràpida i senzilla. Alhora, es facilita l’intercanvi de dades entre professionals i centres o integrant-los directament en serveis d’història mèdica electrònica.

5. Compacte i ergonòmic

Es caracteritza per ser de pes lleuger i mida similar a una tauleta. Per garantir-ne la mobilitat hauria de comptar amb bateria integrada per no haver de dependre del corrent elèctric. Seguint els principis d’ergonomia s’aconsegueix incrementar la comoditat i la usabilitat per tal de millorar el servei.

Audixi 10 l’audiòmetre digital IoT de Kiversal

L’audiòmetre digital, Audixi 10, compta amb totes les qualitats tècniques descrites anteriorment. A més, incorpora un nou sistema de calibratge metrològic instantània patentat (permetent estar el 100% del temps operatiu, reduint al seu torn els costos de manteniment) convertint-lo en un audiòmetre únic i innovador al mercat.

Esperem que aquest post sobre els audiòmetres digitals us hagi estat d’interès! 🙂

Feu un comentari

Certificaciones

sello centro recomendado audifono.es
sello calidad audifono.es
× ¿Necesitas ayuda?