Què és un Deshumidificador per a Audiòfons? Màquina d’assecat

Durant qualsevol dia de l’any és importantíssim mantenir els nostres audiòfons secs. I és que independentment que sigui estiu o hivern, la humitat sempre serà un dels pitjors enemics daquests dispositius. Tenir, per tant, un deshumidificador per a Audiòfons al nostre abast podria permetre utilitzar aquests aparells durant molts anys.

Les pluges i els dies humits de l’hivern podrien afectar els components electrònics dels nostres audiòfons, si arriben a entrar en contacte amb l’aigua. Mentre que a la temporada d’estiu, donada a les altes temperatures, la humitat, les secrecions del nostre cos i el cerum, també pot ocasionar danys en aquests dispositius.

El cas és que disposar d’un deshumidificador per a Audiòfons resulta de gran utilitat per mantenir-los en condicions òptimes durant qualsevol dia de l’any, i així prolongar la vida útil dels audiòfons. Però, què són aquests dispositius realment? Com funcionen? A Audiotek ens aboquem a desgranar contingut important sobre els deshumidificadors.

Deshumidificador per a Audiòfons: Concepte i funcionament

Un deshumidificador per a Audiòfons és un petit recipient on es fiquen aquests dispositius d’audició, amb el propòsit d’absorbir-ne la humitat i desinfectar-los.

Deshumidificador de Audífonos

Podem dir que aquest és un producte dissenyat per protegir els audiòfons de la humitat a què s’exposen durant el dia. Actualment, hi ha dos tipus de deshumidificadors i s’identifiquen segons els seus sistemes: electrònics i químics.

  • Els deshumidificadors amb sistemes electrònics: Són aquells que produeixen calor constant per eliminar la humitat acumulada a l’interior dels audiòfons.
  • Els deshumidificadors amb sistemes químics: Usen una pastilla especial que es col·loca a l’interior del recipient (el qual s’ha de tancar) juntament amb els audiòfons, amb la finalitat d’absorbir la humitat. Per descomptat, la pastilla ha de romandre durant unes hores i s’ha de reemplaçar quan canviï de color (cada dos a tres dies).

Els dispositius deshumidificació i les pastilles (que s’han d’introduir als models amb sistema químic) es poden aconseguir als centres auditius on s’adquireixen els audiòfons.

Avantatges de tenir un deshumidificador per assecar els meus audiòfons

Convé destacar que el deshumidificador per a Audiòfons moltes vegades és reemplaçat pels recipients carregadors d’audiòfons que també tenen la funció d’assecar aquests dispositius. Es tracten d’equips multifuncionals que actuen com a carregadors i deshumidificadors, i solen ser desenvolupats per algunes marques d’audiòfons.

No hi ha dubte, utilitzar un sistema de deshumidificació per assecar els vostres audiòfons aporta una sèrie d’avantatges indefugibles, com:

  • Eviten reparacions associades al contacte d’humitat.
  • Retiren el cerum dels audiòfons eficaçment.
  • Actuen com a desinfectants d’audiòfons.
  • Permeten allargar la vida útil dels aparells d’audició.

Per últim i no menys important, l’ús d’un deshumidificador per a Audiòfons ens podria ajudar a estalviar diners a mitjà i llarg termini, en contribuir amb el manteniment d’aquests dispositius.

deshumidificador Audífonos

Els audiòfons es van mullar amb aigua: Serveix el deshumidificador?

Utilitzar uns audiòfons diàriament de vegades ens porta a oblidar que hem d’evitar algunes activitats de risc per impedir que aquests aparells es mullen. Ara, què passa si entren en contacte directe amb aigua? El primer pas essencial és apagar-lo i retirar-ne la pila de l’interior de l’audiòfon.

Posteriorment, es recomana sacsejar el dispositiu amb el compartiment obert, per tal que l’aigua que es va allotjar al seu interior surti. A més, es pot fer servir un drap per assecar la superfície que sigui accessible.

I… el deshumidificador? Funciona!

Com sabeu, el principal paper de deshumidificador per a Audiòfons és assecar el dispositiu, per tant, és possible utilitzar-lo perquè contribueixi amb el procés d’assecat.

Deshumidificador Perfect Dry Lux

Després de fer ús del recipient, aconsellem tornar a col·locar la pila al dispositiu i verificar que estigui funcionant adequadament. Compte, la bateria també ha d’estar seca abans d’introduir-la a l’audiòfon.

Es desaconsella fer servir altres dispositius d’emissió de calor. Entre ells:

  • L’assecador.
  • Microones.
  • Forn.

En cas que l’aparell d’audició no funcioni, caldrà dirigir-se al centre auditiu perquè un especialista en la matèria faci una revisió exhaustiva del dispositiu.

Conclusions

El deshumidificador per a Audiòfons no s’utilitza només com a màquina d’assecat per a aquests dispositius, també els neteja de cerum i els desinfecta de bacteris o gèrmens que s’hi allotgin. Disposar d’aquest recipient, doncs, representa una oportunitat d’allargar la vida útil dels nostres audiòfons, en contribuir en la seva conservació.

Per descomptat, hi ha altres pràctiques útils que han d’anar acompanyades de l’ús del deshumidificador per garantir el bon funcionament dels aparells d’audició. Com retirar les piles a les nits i mantenir el compartiment obert de manera que s’oxigeni.

En cas que es mulin els audiòfons i seguiu els passos descrits en aquest post, però segueixen sense funcionar, recomanem acudir a l’audioprotesista perquè determini què es pot fer amb els dispositius.

Deixa un comentari

Certificaciones

sello centro recomendado audifono.es
sello calidad audifono.es
× ¿Necesitas ayuda?