Com saber si necessito Audiòfons

Com saber si necessito Audiòfons pot ser una situació difícil d’identificar i ho és més quan un mar de dubtes ens envaeix. He d’acudir a l’audioprotesista tan aviat com es manifesti una pèrdua lleu? O he d’esperar? Aquestes preguntes demanen una ràpida resposta abans de consultar un professional.

Qualsevol malestar auditiu, fins i tot per molt lleu que sigui, pot ser el precursor d’una falla a la nostra audició. Per tant, davant del més mínim dubte, és imprescindible concertar una cita amb un otorinolaringòleg per avaluar l’estat de la nostra capacitat de percebre sons.

Certament, una pèrdua auditiva comprovada pot donar lloc a la prescripció d’un audiòfon, però la pregunta del milió és Com saber si necessito Audiòfons? En aquest article exposarem quins són els indicis que ens indiquin que podem estar patint algun tipus de sordesa.

Com saber si necessito Audiòfons: Senyals d’advertiment

Per a les persones que perden l’audició molt lentament amb l’edat, la sordesa normalment s’estableix de manera insidiosa. És a dir, no s’adonen del problema per elles mateixes.

Hi ha els que van a consulta amb sordesa severa pensant que tenien una audició normal. Per descomptat, van llegir els llavis durant tota la revisió, però a les seves ments era una cosa normal. Evidentment, aquests són casos límits i no hem d’anar tan lluny. La millor manera d’evitar aquestes situacions és confiar en les persones que ens envolten, és molt comú que siguin les primeres a adonar-se de la situació.

Al moment de pensar com saber si necessito Audiòfons sempre cal parar atenció si algú ens ha comunicat que tenim un possible problema auditiu. Tot i això, cada persona pot notar de manera diferent que la seva audició no és normal. Heus aquí alguns senyals d’advertiment:

 • Cada cop més necessitem pujar el volum del televisor per escoltar bé.
 • A les converses sovint demanem a l’interlocutor que repeteixi el que va dir.
 • Les converses telefòniques esdevenen més difícils de seguir.
 • No percebem alguns sons que altres persones sí escolten, com ara alarmes, timbres o el rigton del telèfon, etc.
 • Tenim dificultats per seguir el fil d’una conversa quan hi ha molt de soroll al voltant.

Com saber si necessito Audiòfons per tant consisteix a saber identificar el problema per nosaltres mateixos o perquè és molt evident per a les nostres amistats, familiars o companys de feina. Davant la sospita és fonamental consultar un especialista quan aparegui el més mínim dubte sobre la seva agudesa auditiva.

necessito audiòfons

A qui acudir?

La sordesa sobtada que segueix un traumatisme sonor o una malaltia de l’orella és un veritable xoc psicològic. Quan l’audició baixa bruscament és normal sentir-nos afligits, però, tenim l’obligació de buscar recuperar la qualitat auditiva a què estem acostumats.

Per tant, resulta indispensable buscar ajuda professional per corregir la situació. I és que com saber si necessito Audiòfons no dependrà de les nostres sospites o d’altres, sinó de l’anàlisi que faci l’otorinolaringòleg i les avaluacions de l’audioprotesista.

L’otorrinolaringòleg:

 • Aquest és el professional de la salut a qui acudir en cas d’insuficiència auditiva.
 • Una consulta amb aquest especialista permet obtenir un primer inventari de la capacitat auditiva del pacient.
 • L’otorinolaringòleg ha de fer les proves d’audició pertinents per determinar si hi ha una pèrdua auditiva comprovada.
 • Una otoscòpia permet per exemple inspeccionar el canal auditiu per detectar si no hi ha tap de cerumen. De fet, l‟acumulació excessiva de cerum pot ser la causa de la incapacitat de sentir bé.
 • Si aquest no és el cas i hi ha la més mínima sospita d’insuficiència auditiva, l’otorinolaringòleg ens prescriurà a audiometria. És a dir, a l’audioprotesista perquè faci una avaluació decisiva.

L’audioprotesista:

 • S’encarrega de fer l’audiometria, una prova d’audició que mesura la nostra agudesa auditiva.
 • Aquest examen generalment es fa en una cabina insonoritzada perquè no hi hagi interferència entre els sons emesos per a l’examen i els possibles sons externs. L’audiometria es realitza mitjançant auriculars o vibradors col·locats de manera directa al nostre crani.
 • Posteriorment s’emeten tons purs de diferents freqüències i intensitats nosaltres hem d’indicar si els percebem encara que sigui feblement.
 • Això permet identificar el llindar sonor a partir del qual tenim la dificultat per percebre el so emès.

És important destacar que un cop s’ha identificat el rang de freqüència, es pot classificar la nostra insuficiència auditiva.

Els nivells de pèrdua auditiva

Ja ho comentem, com saber si necessito Audiòfons requereix especialment una visita als especialistes, els quals després de les proves realitzades determinaran el nivell de pèrdua auditiva.

Són cinc nivells, des del greu fins al més significatiu.

 • Lleu: Quan la nostra audició ha perdut entre 20 i 40 decibels.
 • Mitjana: Es troba entre 40 i 70 decibels.
 • Greu: Hi ha una pèrdua de 70 a 90 decibels.
 • Profunda: Correspon a una insuficiència auditiva superior a 90 decibels.
 • Falla total: L’audició no es pot detectar.

El resultat de lexamen audiomètric dóna lloc a un audiograma que traça la nostra corba auditiva. Depenent de la insuficiència auditiva revelada per l’audiometria, l’otorinolaringòleg decideix si enviar-nos o no un audiòfon. Posteriorment, l’elecció de l’audiòfon i la seva adaptació realitzada per l’audioprotesista es fa en particular sobre la base d’aquest audiograma.

Conclusions

De vegades les persones no s’adonen per si mateixes que tenen problemes d’audició. En aquests casos, normalment són els nostres familiars, amistats o companys de feina els qui ens adverteixen. I és que de vegades, la discapacitat auditiva és difícil de detectar, sobretot quan el nivell és lleu. Fins i tot, hi ha els que triguen mesos fins anys a adonar-se de la pèrdua de l’audició.

Com saber si necessito Audiòfons dependrà de l’agudesa que tinguem per detectar la nostra insuficiència i la receptivitat que demostris davant dels advertiments que fan els que ens envolten. Per descomptat, el més important és sentir el compromís amb nosaltres mateixos de buscar una solució.

En Audiotek siempre estamos disponibles para ayudarte a descubrir su insuficiencia auditiva y a elegir la solución auditiva adecuada. Acudir a nuestros audioprotesistas por ejemplo te permitirá conocer nuevas tecnologías, estar tranquilo/a sobre el lado estético y empezar a pensar en ello. Nuestros profesionales están ahí para mostrarte los modelos, las tecnologías y tomar la decisión correcta para ti.

A Audiotek sempre estem disponibles per ajudar-te a descobrir la seva insuficiència auditiva i triar la solució auditiva adequada. Acudir als nostres audioprotesistes per exemple et permetrà conèixer noves tecnologies, estar tranquil/a sobre el costat estètic i començar a pensar-hi. Els nostres professionals hi són per mostrar-te els models, les tecnologies i prendre la decisió correcta per a tu.

Deixa un comentari

Certificaciones

sello centro recomendado audifono.es
sello calidad audifono.es
× ¿Necesitas ayuda?