Quines poden ser les avaries principals d’un Audiòfon? Consells de manteniment

L’audiòfon ha estat durant molt de temps una excel·lent ajuda per als que pateixen algun trastorn auditiu. Però, com qualsevol dispositiu electrònic que sol estar en ús constant, no està exempt de fallades que si bé, a priori, poden generar moltíssima preocupació, no resulten difícils de resoldre en la majoria dels casos. És precisament aquest darrer punt que deriva la importància de conèixer les principals avaries d’un Audiòfon; per saber com solucionar el problema en cas que es presenti.

Una de les característiques principals dels audiòfons és que són molt resistents i estan dissenyats amb tecnologies sofisticades i ultramodernes, però no són immunes ni a les caigudes (que causin trencaments) ni a les conseqüències d’un ús o manteniment inadequat.

Certament, un manteniment correcte pot alentir o prevenir l’aparició d’aquestes fallades, però quines poden ser les avaries principals d’un Audiòfon? A Audiotek ens aboquem a precisar els inconvenients més comuns amb aquest tipus de dispositiu, destinat a millorar la qualitat auditiva de les persones.

Les avaries principals d’un Audiòfon

És normal posar-se nerviós o nerviosa quan un audiòfon presenta alguna fallada. I és que les persones que el fan servir, saben molt bé què significa per a les seves vides poder sentir. Però, en lloc d’inquietar-se, és millor mantenir la calma i tractar de percebre sense el problema deriva de les principals avaries d’un Audiòfon i què causa l’inconvenient. Aquests serien:

No emet cap so

Un de les fallades més comunes en els audiòfons és que, inesperadament deixen d’emetre sons, cosa que significa que ja no pots escoltar res. La causa principal podria ser una bateria descarregada, sens dubte. Per als qui són nous/as usant aquests dispositius aquest esdeveniment representa una situació d’alarma. Què fer en aquests casos? Aquí dos passos fonamentals:

  • Comprova que la funció Silenci (si la té) no estigui activada a l’audiòfon.
  • Comproveu que la bateria estigui carregada i inserida correctament, amb la porta de la bateria completament tancada. També podries substituir o recarregar la pila.

Una altra causa que l’audiòfon no emeti cap so podria ser el tub receptor bloquejat. Per desbloquejar-ho, només cal eliminar l’obstrucció i fer una neteja a fons, però amb delicadesa.

Avaries principals d'un audiòfon

So distorsionat

Una de les avaries principals d’un Audiòfon és l’emissió d’un so distorsionat o un rendiment insuficient. En tots dos escenaris, sempre pot ser la pila la que s’està esgotant.

La solució? Canviar la bateria abans que estigui completament desgastada. Aquest és un bon hàbit perquè l’aparell sempre ofereixi un rendiment excel·lent. També pots:

  • Comproveu que la bateria estigui inserida correctament.
  • Netejar amb cura els contactes de la bateria, usant un drap sec.
  • Retireu la pila i col·loqueu l’audiòfon en un kit antihumitat.

Convé destacar que el problema de distorsió es podria suscitar quan el dispositiu entri en contacte amb l’aigua. En aquest cas segurament l’audiòfon s’ha fet malbé i, per tant, ha de ser reparat o reemplaçat per un especialista.

Consells de manteniment

El manteniment adequat d’aquest dispositiu d’audició pot mantenir la funcionalitat inalterada durant molts anys i evitar que apareguin algunes de les principals avaries d’un Audiòfon.

A continuació compartim tres hàbits que ajuden a protegir la vida útil del vostre dispositiu:

Revisa les bateries amb freqüència

Canviar la bateria abans que es consumeixi no és suficient per garantir el funcionament correcte de l’aparell. És una bona pràctica, per tant, netejar els pols de la bateria amb freqüència, evitant que la brutícia acumulada pugui interferir amb l’alliberament d’energia.

Fes servir un hisop de cotó i faci moviments circulars fins que s’elimini la brutícia que quedi al voltant dels extrems de la bateria. Compte, els moviments han de ser molt suaus per no fer malbé la bateria.

Reemplaça els filtres de cerum

Els audiòfons tenen filtres de cerum que s’han de reemplaçar amb regularitat. I és que si aquestes parts del dispositiu estan obstruïdes, no permetran la reproducció de so.

Atès que aquest procediment és molt delicat, és recomanable acudir a una persona competent per reemplaçar els filtres anticera.

Neteja periòdica de l’audiòfon

Per reduir les possibilitats de ser blanc de les principals avaries d’un Audiòfon, l’has de netejar amb freqüència. La brutícia, el cerumen de les orelles i la pols poden comprometre’n la funcionalitat.

Per descomptat, el procés de neteja s’ha de fer amb molta cura. De fet, mai inseriu cap objecte punxegut dins dels orificis de sortida de so. És més adequat utilitzar un raspall de dents o un drap humit per netejar el dispositiu, sense emprar molta força per no trencar ni fer malbé cap component.

Si el neteges i t’adones que encara hi ha brutícia que no pots eliminar, el millor és que et posis en contacte amb un especialista.

Conclusions

L’audiòfon és una eina tecnològica molt avançada, però igualment delicada. Per això, la seva cura minuciosa mitjançant la neteja diària i un manteniment periòdic és molt important. Perquè tenir cura d’aquest aparell ajuda a conservar unes condicions òptimes d’escolta, perllonga la vida útil del dispositiu i permet mantenir una higiene adequada.

És important destacar que a les instruccions d’ús que rebem al moment de la compra del dispositiu, en general, s’enumeren les principals avaries d’un Audiòfon i els consells per resoldre problema. Si cap de les solucions suggerides us ajuda, o si teniu cap altre problema, poseu-vos en contacte amb l’audioprotesista.

Els centres auditius Audiotek estan a la vostra disposició per brindar-vos assistència o assessorament sobre l’òptim manteniment i reparació del vostre audiòfon.

Deixa un comentari

Certificaciones

sello centro recomendado audifono.es
sello calidad audifono.es
× ¿Necesitas ayuda?